Top

BABOR ReVersive

Wetenschappers over de hele wereld houden zich bezig met researchwerk over het thema huidveroudering of anti-aging. Vaststaat dat deze afhangt van een veelvoud aan uiteenlopende factoren.

De huidveroudering wordt enerzijds beïnvloed door het natuurlijke verouderingsproces (gekenmerkt door vertraagde celdeling en verminderende toevoer door de bloedvaten), de genetische aanleg en hormonale veranderingen. Anderzijds leiden ook uiterlijke factoren die voor een groot deel met de persoonlijke levensstijl samenhangen, tot een versnelde, vervroegde huidveroudering. Negatieve invloeden kunnen bijvoorbeeld zijn: intensief zonnen, belasting van fijnstof en zwevende stof door het wonen resp. het regelmatige verblijf in binnensteden, roken, drink- en voedingsgewoonten en psychische stress.

De oorzaken van de huidveroudering liggen dus niet alleen in onze genen maar ook moderne leefomstandigheden eisen veel van de huid. In de loop van de tijd worden haar natuurlijke beschermingsmechanismen zwakker, de celvernieuwing vertraagt. De huid verliest aan uitstraling, is minder elastisch en rimpels worden zichtbaar.

Daarom heeft het BABOR onderzoek de effectieve anti-aging serie REVERSIVE met het innovatieve RE-YOUTH COMPLEX ontwikkeld. In deze exclusieve BABOR Präzisionformule zijn de zeer werkzame werkstoffen TELOVITIN, AGICYL, LUMICOL en EPOCYL in perfecte synergie werkzaam. De huid krijgt haar individuele, jeugdige uitstraling en lichtkracht terug. De celactiviteit en celvitaliteit wordt ondersteund door de bescherming van de telomeren en de activering van de levensverlengende genen SIRT-1. Bovendien wordt zowel de afbraak van collageenvezels als oxidatieve  beschadigingen voelbaar en zichtbaar tegengegaan.

TELOVITIN – houdt de cellen langer jong

De op de Nobelprijs bekroonde onderzoeken baserende  celbeschermingswerkstof TELOVITIN ondersteunt de huid bij het behoud van haar jeugdigheid. De telomeren worden beschermd tegen vroegtijdige afbraak en op deze manier wordt de levenscyclus van de cellen verlengd.

AGICYL – activeert de huideigen pro youth bescherming

De hoofd-aging-factoren zoals vrije radicalen, milieuvergiften en glycation worden ingeperkt en de cellen worden via de activering van de levensverlengende genen SIRT-1 langer jong gehouden.


LUMICOL – zorgt voor lichtkracht en uitstraling

Opeenhopingen van proteïnen in het weefsel worden door de activering van het thioredoxin-proteïne afgebroken en daardoor worden kleurverschillen in de teint hersteld. De huid krijgt haar lichtkracht terug.


EPOCYL – onmiddellijk zichtbaar effect van gladheid

Legt zich met zijn structuur op het huidoppervlak en vult binnen 15 minuten rimpels en oneffenheden zichtbaar op.

De exclusieve anti-aging verzorgingsserie REVERSIVE vermindert zichtbaar de rimpeldiepte. De huid krijgt haar jeugdige uitstraling en lichtkracht terug en toont een mooie, gelijkmatige huidtint. Ze ziet er strakker en gladder uit en voelt zijdezacht aan. Ook roodkleuringen en verkleuringen zijn minder zichtbaar.


REVERSIVE behoudt de individuele schoonheid van de huid en laat kleine tekortkmingen, ontstaan door het ouder worden, verdwijnen.