BABOR – schoonheidsinstituut.nl

BABOR biedt Specialisten de beste mogelijkheden om uw huid en uw wensen tegemoet te komen.

BABOR is pionier van de professionele huidverzorging en de nr.1 van de professionele cosmetica van Europa.

BABOR biedt u fijne, natuurlijke werkzame stoffen in luxueuze, actieve en verdraagzame huidverzorgingsproducten. Het resultaat sinds het 55 jaar bestaan van BABOR: Individuele precisie-cosmetica ‘Made in Germany’, in samenwerking met cosmetici.

BABOR producten voldoen aan de hoogste eisen en zorgen voor een duurzaam gezond huidbeeld. De samenwerking tussen ons bedrijf en BABOR bestaat reeds 40 jaar. Deze schat aan ervaring biedt u jaren voorsprong!

BABOR Values

Green Packaging

Het doel: alle BABOR verpakkingen moeten 100 % recyclebaar zijn en het verbruik van plastic wordt met 30 % gereduceerd.

De weg: al vandaag gebruikt BABOR de eerste verpakkingen van recyclebaar materiaal, zien waar mogelijk af van het omwikkelen van de producten met cellofaan en denken na over de verzenddozen.

Een grote reductie van verpakkingsmateriaal, vermindering van gebruik van plastic en cellofaan is reeds groots in gang gezet.

Clean Ingredients

Het doel: alle recepturen worden vrij van microplastische deeltjes en milieu kritische synthetische polymeren ontwikkeld. Bij grondstoffen waarvan de herkomst discutabel is, wordt omgeschakeld naar gecertificeerde goederen en alternatieven.

De weg: alle nieuwe recepturen worden vrij van microplastische deeltjes en synthetische polymeren ontwikkeld. Waar mogelijk, worden bestaande recepturen in de loop van een relaunch tot 2023 veranderd in alternatieven. Indien nodig, worden in plaats daarvan polymeren ingezet die ressources ontzien en niet belastend zijn voor het milieu. Er worden uitsluitend gecertificeerde palmoliederivaten ingezet en hun verbruik wordt bovendien gereduceerd.

Duurzame gecertificeerde ingrediënten, dat is waar wij voor staan. En geen microplastics [ Ocean Friendly! ]

#baborlovesourplanet

Het ambitieuze plan begeleidt en coördineert een sector overschrijdende sustainability-board. Het zet voortdurend vraagtekens bij processen en ontwikkelt initiatieven voor nog duurzamer werken. Deze board werd in 2020 geïnstalleerd. De duurzame filosofie heeft echter een traditie van meer dan 60 jaar: BABOR werd opgericht in 1956 als ‘biomedische natuurcosmetica’.

BABOR is al decennia bezig met afvalwater- en restafvalscheiding.

Een respectvolle omgang met de natuur zit zodoende diepgeworteld in het BABOR DNA. Als één van de eerste bedrijven hield BABOR zich bezig met thema’s zoals zuivering van het afvalwater en afvalscheiding. De kant-en-klare crème wordt sinds 14 jaar afgeleverd door een ‘groene’ postbode want dankzij de samenwerking met DHL zijn onze leveringen CO2-neutraal.

Een Hart voor dieren

BABOR heeft een groot hart voor dieren. Naast ons respect voor de natuur hebben we ook respect voor de schepping. Bij de controle van de effectiviteit van nieuwe werkstofcomplexen heeft BABOR altijd afgezien van dierproeven. BABOR ondersteunt van oudsher alle geldende bepalingen tegen dierproeven. Voor BABOR zijn, waren en blijven ook in de toekomst dierproeven een absoluut taboe. Ook begrijpen wij onze gebruikers in hun keuze voor Veganistische producten waarin grondstoffen niet van dierlijke oorsprong zijn. Wij besteden veel onderzoek naar de productie van huidverzorgende producten waarin zoveel als mogelijk ingredienten van dierlijke oorsprong worden vermeden. Deze producten zijn herkenbaar aan hun VEGAN label.

Al decennia hebben we progressief campagne gevoerd voor humaan wetenschappelijk onderzoek en tegen dierenleed.

Cruelty Free International is een wereldwijd orgaan dat hierop toe ziet. Het doel van Cruelty Free International is om een einde te maken aan dierproeven wereldwijd. Zij geloven, net als wij, dat er geen ethische rechtvaardiging is voor het gebruiken van dieren als testobject.