BABOR – schoonheidsinstituut.nl

BABOR biedt ons als Specialisten de beste mogelijkheden om uw huid en uw wensen tegemoet te komen. BABOR is pionier van de professionele huidverzorging.

BABOR biedt u fijne, natuurlijke werkzame stoffen in luxueuze, actieve en verdraagzame huidverzorgingsproducten. Het resultaat sinds het 55 jaar bestaan van BABOR: Individuele precisie-cosmetica ‘Made in Germany’, in samenwerking met cosmetici.

BABOR producten voldoen aan de hoogste eisen en zorgen voor een duurzaam gezond huidbeeld. De samenwerking tussen ons bedrijf en BABOR bestaat reeds 35 jaar. Deze schat aan ervaring biedt u jaren voorsprong!

BABOR Values

De mens

We geloven dat BABOR bij draagt in het nóg mooier maken van de mens en daarmee het zelfvertrouwen kan versterken. We zijn ervan overtuigd dat een verzorgde vrouw en man die zich mooi en goed in haar/zijn vel voelt, meer durft, positiever, actiever en gelukkiger is. Op deze manier maken we het voor vrouwen en mannen mogelijk om de moed te hebben pretentieus, zelfbepalend en initiatief nemend te zijn. Niet alleen in de keuze van zijn of haar verzorging maar in het hele leven.

Een hart voor dieren

BABOR heeft een groot hart voor dieren. Naast ons respect voor de natuur hebben we ook respect voor de schepping. Bij de controle van de effectiviteit van nieuwe werkstofcomplexen heeft BABOR altijd afgezien van dierproeven. BABOR ondersteunt van oudsher alle geldende bepalingen tegen dierproeven. Voor BABOR zijn, waren en blijven ook in de toekomst dierproeven een absoluut taboe. Ook begrijpen wij onze gebruikers in hun keuze voor Veganistische producten waarin grondstoffen niet van dierlijke oorsprong zijn. Wij besteden veel onderzoek naar de productie van huidverzorgende producten waarin zoveel als mogelijk ingredienten van dierlijke oorsprong worden vermeden. Deze producten zijn herkenbaar aan hun VEGAN label.

Cruelty Free International is een wereldwijd orgaan dat hierop toe ziet. Het doel van Cruelty Free International is om een einde te maken aan dierproeven wereldwijd. Zij geloven, net als wij, dat er geen ethische rechtvaardiging is voor het gebruiken van dieren als testobject. Voor meer dan 100 jaar, hebben we progressief campagne gevoerd voor humaan wetenschappelijk onderzoek en een leven zonder wreedheid.

Respect voor de natuur

BABOR produceert uitsluitend in Duitsland. Dit is goed voor de kwaliteit van het product en door de moderne Duitse en Europese milieu-eisen beter voor het milieu.

BABOR produceert CO2 neutraal. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aanschaf van ecostroom en eigen zonnepanelen. Gecertificeerde leveranciers garanderen, dat alleen de beste ‘groene’ grondstoffen worden gebruikt. Het water dat wordt gebruikt bij de vervaardiging wordt in een zeer moderne microfiltratie-installatie gereinigd. Op deze manier heeft het weer drinkwaterkwaliteit en kan bijvoorbeeld als koelwater worden hergebruikt. Ook alle glazen potjes zijn voor 100 procent recyclebaar en komen van gecertificeerde leveranciers. Ook in de kantoorgebouwen past BABOR duurzaamheidstechniek toe en bespaart in het nieuwe hoofdkantoor 45 % energie – dankzij geothermie, een gasgestookte blokverwarmingsinstallatie, speciale koelplafondsystemen en een warmtewisselaar op het dak.

De BABOR producten wordt uitsluitend bezorgd door een groene postbode. Dankzij de samenwerking met DHL is deze namelijk ook CO2 neutraal. Voor kortere afstanden stapt de postbode in de elektrische auto die BABOR zelf in eigendom heeft. En wanneer het team van BABOR verdere afstanden moet afleggen, wordt er een compromis gesloten: alle zakelijke vluchten compenseert het bedrijf via atmosfair.