A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Een ingrediëntenlijst of overzicht van werkstoffen zoals deze is heel interessant. Je vind er immers snel en eenvoudig informatie over de functie van een werkstof en in welk BABOR product deze te vinden is. Maar let op, dit overzicht is echter niet compleet en omvat ook niet alle kenmerken van een ingrediënt of werkstof. Niet alle werkstoffen zijn geschikt voor alle huidtypes. Hou hier rekening mee en vraag bij twijfel meer informatie bij onze BABOR productspecialisten.

Wil je een vraag stellen? Neem dat contact met ons op.

A

aloe vera

Aloë vera is een veelgebruikte werkstof in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop Aloë vera je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Aloë vera bevat water en voedingsstoffen die je huid kunnen hydrateren. Door het vochtgehalte van je huid te verhogen, kan Aloë vera helpen om een droge, schilferige huid te voorkomen en je huid er gezonder en gladder uit te laten zien.
 • Kalmeert je huid: Aloë vera heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om roodheid en irritatie van je huid te verminderen. Het kan ook helpen om je huid te kalmeren na blootstelling aan de zon of andere omgevingsfactoren die je huid kunnen irriteren.
 • Bevordert wondgenezing: Aloë vera kan ook helpen om wondgenezing te bevorderen. Het kan de genezingstijd van kleine wondjes en huidbeschadigingen verkorten en kan ook helpen om de vorming van littekens te verminderen.
 • Verbetert je huidtextuur: Door het bevorderen van hydratatie en het verminderen van ontstekingen kan Aloë vera helpen om de huidtextuur te verbeteren en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Kortom, Aloë vera kan een breed scala aan voordelen bieden voor je huid, waaronder hydratatie, kalmering, wondgenezing en verbetering van je huidtextuur. Het is een veelgebruikte werkstof in huidverzorgingsproducten vanwege de vele gunstige eigenschappen voor je huid.

Allantoïne is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de verzachtende, hydraterende en kalmerende eigenschappen voor de huid. Hieronder staan enkele van de voornaamste effecten van allantoïne op de huid:

 • Verzacht en hydrateert je huid: Allantoïne is in staat om je huid diep te hydrateren en te verzachten. Het kan de huidbarrière versterken, waardoor het vocht beter vasthoudt en je huid er gezonder en stralender uitziet.
 • Vermindert irritatie en roodheid: Allantoïne heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van irritatie en roodheid van de huid. Het kan ook helpen bij het herstellen van beschadigde huid, zoals bijvoorbeeld bij acne.
 • Exfolieert je huid: Allantoïne kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te bevorderen, waardoor je huid er egaler uitziet en beter in staat is om vocht vast te houden.
 • Verbetert de genezing van wondjes: Allantoïne kan helpen bij het bevorderen van wondgenezing door je huid te kalmeren en te beschermen tegen ontstekingen. Het kan ook de aanmaak van nieuwe cellen bevorderen, wat de genezingstijd kan verkorten.

Kortom, allantoïne is een veelzijdig ingrediënt dat verschillende voordelen biedt voor de huid. Het kan helpen bij het hydrateren, verzachten en kalmeren van de huid, terwijl het ook kan helpen bij het verminderen van irritatie en roodheid, het exfoliëren van je huid en het verbeteren van de genezing van wondjes.

Antioxidanten zijn stoffen die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade kunnen aanrichten aan cellen en weefsels, wat kan leiden tot voortijdige veroudering en andere gezondheidsproblemen. Ferulazuur en rozemarijn zijn beide natuurlijke bronnen van antioxidanten en kunnen verschillende positieve effecten hebben op je huid:

 • Bescherming tegen UV-schade: Blootstelling aan de zon is een belangrijke oorzaak van vrije radicalen in je huid, wat kan leiden tot veroudering en huidkanker. Antioxidanten zoals ferulazuur en rozemarijn kunnen helpen bij het neutraliseren van deze vrije radicalen en beschermen tegen UV-schade.
 • Vermindering van ontstekingen: Antioxidanten kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in je huid. Ontstekingen zijn een belangrijke factor bij verschillende huidproblemen, zoals acne, rosacea en eczeem. Ferulazuur en rozemarijn kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en je huid kalmeren.
 • Vermindering van hyperpigmentatie: Antioxidanten kunnen helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en donkere vlekken op je huid. Ferulazuur en rozemarijn kunnen de productie van melanine remmen, waardoor je huid er helderder en egaler uit kan zien.
 • Versterking van je huidbarrière: Antioxidanten kunnen ook helpen bij het versterken van je huidbarrière, waardoor je huid beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit kan helpen bij het verminderen van vochtverlies en het behouden van een gezonde, stralende huid.

Kortom, ferulazuur en rozemarijn zijn rijke bronnen van antioxidanten die verschillende voordelen kunnen bieden voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Door hun beschermende en kalmerende eigenschappen kunnen ze bijdragen aan een gezondere, jonger uitziende huid.

Amandelolie is een populaire werkstof in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het kan bieden voor je huid. Hieronder vind je enkele manieren waarop amandelolie je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Amandelolie bevat een hoog gehalte aan vetzuren die je huid helpen hydrateren en voeden. Het kan helpen om je huid zacht en soepel te houden, waardoor droogheid, schilfers en jeuk worden verminderd.
 • Kalmeert je huid: Amandelolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van irritatie en roodheid van je huid. Het kan ook helpen bij het behandelen van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.
 • Vermindert tekenen van veroudering: Amandelolie bevat antioxidanten die de schade door vrije radicalen kunnen verminderen. Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken.
 • Verbetert je teint: Amandelolie kan helpen om je huidskleur en textuur te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen en bij het verbeteren van de algehele teint van je huid.

Kortom, amandelolie kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het kan helpen bij het hydrateren, kalmeren, verjongen en verbeteren van je huidskleur en -textuur.

Arganolie is een olie die wordt gewonnen uit de zaden van de arganboom, die voornamelijk in Marokko groeit. Het is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine E, antioxidanten en vetzuren, die een aantal voordelen voor je huid kunnen bieden. Hieronder volgen enkele manieren waarop arganolie je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Arganolie bevat vetzuren, zoals linolzuur en oliezuur, die helpen om je huid te hydrateren en te verzachten. Het kan helpen om de vochtbarrière van je huid te herstellen en je huid soepel en gehydrateerd te houden.
 • Beschermt tegen schade door vrije radicalen: Arganolie bevat krachtige antioxidanten, zoals vitamine E, die je huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Door deze schade te verminderen, kan arganolie helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.
 • Verbetert je huidtextuur: De vetzuren en vitamine E in arganolie kunnen helpen om je huidtextuur te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het kan ook helpen om de elasticiteit van je huid te verbeteren en de stevigheid te bevorderen.
 • Kalmeert je huid: Arganolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om roodheid en irritatie van je huid te verminderen. Het kan ook helpen om de genezing van je huid te bevorderen en de algehele gezondheid van je huid te verbeteren.

Kortom, arganolie kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid, door het hydrateren, beschermen, verbeteren van de textuur en kalmeren van je huid.

Avocado-olie is een rijke bron van gezonde vetten, antioxidanten, vitamines en mineralen en kan diverse voordelen bieden voor de gezondheid en uiterlijk van je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop avocado-olie je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Avocado-olie is rijk aan vetzuren die je huid hydrateren en voeden. Het kan helpen om droge, schilferige en ruwe plekken op je huid te verminderen en je huid zacht en soepel te maken.
 • Vermindert ontstekingen: De vetzuren en antioxidanten in avocado-olie kunnen helpen om ontstekingen in je huid te verminderen en je huid te kalmeren. Het kan helpen bij huidaandoeningen zoals eczeem en rosacea.
 • Verbetert de collageenproductie: Avocado-olie bevat vitamine E en andere antioxidanten die de collageenproductie in je huid kunnen stimuleren. Dit kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je huid steviger en elastischer te maken.
 • Beschermt je huid tegen schade: De vetzuren in avocado-olie kunnen helpen om je huidbarrière te versterken en je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en UV-straling. Dit kan helpen om tekenen van veroudering en schade door de zon te verminderen.

Kortom, avocado-olie kan een uitstekende toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine vanwege de hydraterende, kalmerende en verjongende eigenschappen.

Alpenroos extract is een werkstof die afkomstig is van de Alpenroos, een plant die groeit in de Alpen en bekend staat om zijn sterke weerstand tegen extreme klimatologische omstandigheden zoals kou en wind. Hieronder volgen enkele manieren waarop Alpenroos extract je huid kan beïnvloeden:

 • Antioxidant: Alpenroos extract bevat polyfenolen en flavonoïden, twee krachtige antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen worden veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling en luchtvervuiling, en kunnen leiden tot voortijdige veroudering van je huid.
 • Anti-inflammatoir: Alpenroos extract bevat ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking van je huid.
 • Hydraterend: Alpenroos extract kan helpen om je huid te hydrateren en de vochtbalans te herstellen. Het kan je huidbarrière versterken en vochtverlies voorkomen, waardoor je huid er gezonder en stralender uitziet.
 • Versterkt je huid: Alpenroos extract kan helpen bij het versterken van je huid en het verminderen van de gevoeligheid voor externe factoren. Het kan ook helpen bij het verbeteren van je huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Kortom, Alpenroos extract kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid, dankzij de antioxidanten, ontstekingsremmende eigenschappen, hydraterende en versterkende effecten. Het kan daarom een waardevol ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten.

B

Babassunotenpoeder is een natuurlijke werkstof die gewonnen wordt uit de zaden van de Babassu-palm, die vooral groeit in Zuid-Amerika. Het poeder wordt vaak gebruikt in cosmetica vanwege de voedende eigenschappen voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop babassunotenpoeder je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Babassunotenpoeder bevat vetzuren die vergelijkbaar zijn met die van kokosolie. Hierdoor kan het je huid diep hydrateren en voeden. Het helpt om vocht vast te houden en kan droge, schilferige huid voorkomen.
 • Verzacht je huid: Babassunotenpoeder heeft ook verzachtende eigenschappen en kan helpen om je huid te kalmeren. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij het verminderen van roodheid en irritatie van je huid.
 • Beschermt je huidbarrière: De vetzuren in babassunotenpoeder helpen om je huidbarrière te versterken en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en luchtvervuiling.
 • Heeft antioxiderende eigenschappen: Babassunotenpoeder bevat natuurlijke antioxidanten, zoals vitamine E, die helpen om vrije radicalen te bestrijden en je huid te beschermen tegen schade door oxidatieve stress.

Kortom, babassunotenpoeder kan helpen om je huid te hydrateren, verzachten, beschermen en te voorzien van antioxidanten. Het kan daarom nuttig zijn in verschillende soorten huidverzorgingsproducten om de algehele gezondheid en uitstraling van je huid te verbeteren.

Bakuchiol is een plantaardige werkstof die steeds vaker wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn anti-verouderingseigenschappen. Hieronder volgen enkele manieren waarop bakuchiol je huid kan beïnvloeden:

 • Stimuleert collageenproductie: Bakuchiol kan de productie van collageen stimuleren, wat een eiwit is dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Door de productie van collageen te verhogen, kan bakuchiol je huidtextuur verbeteren en fijne lijntjes en rimpels verminderen.
 • Vermindert hyperpigmentatie: Bakuchiol kan helpen om de productie van melanine te remmen, waardoor het een effectief ingrediënt is bij het verminderen van hyperpigmentatie en donkere vlekken op je huid.
 • Verbetert de textuur: Bakuchiol kan de textuur van je huid verbeteren en je huid er gladder en gelijkmatiger uit laten zien.
 • Vermindert ontstekingen: Bakuchiol heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie van je huid.
 • Antioxidante werking: Bakuchiol werkt als een antioxidant en beschermt je huid tegen schade door vrije radicalen, die ontstaan door blootstelling aan de zon en luchtvervuiling. Door deze schade te verminderen, kan bakuchiol helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.

Kortom, bakuchiol kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid door het stimuleren van collageenproductie, het verminderen van hyperpigmentatie en ontstekingen, en het bieden van antioxidantbescherming.

Betaïne is een natuurlijke stof die wordt gewonnen uit suikerbieten en die vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de hydraterende eigenschappen. Hieronder volgen enkele manieren waarop betaïne je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Betaïne werkt als een humectant, wat betekent dat het vocht uit de omgeving kan aantrekken en vasthouden in je huid. Hierdoor kan betaïne helpen om je huid gehydrateerd te houden en een droge huid te voorkomen.
 • Verzacht en kalmeert je huid: Betaïne kan ook helpen om je huid te verzachten en te kalmeren, vooral bij een geïrriteerde of gevoelige huid. Het kan helpen om roodheid te verminderen en je huid te beschermen tegen verdere irritatie.
 • Verbetert de barrièrefunctie van je huid: Je huidbarrière speelt een belangrijke rol bij het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling. Betaïne kan helpen om de barrièrefunctie van je huid te verbeteren, waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden en bescherming te bieden tegen externe factoren.
 • Heeft een anti-aging effect: Doordat betaïne je huid hydrateert en de barrièrefunctie verbetert, kan het ook helpen om de zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, te verminderen. Het kan bijdragen aan een gladdere, gezondere en jeugdiger uitziende huid.

Kortom, betaïne kan een waardevol ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten vanwege de hydraterende, kalmerende, beschermende en anti-aging eigenschappen.

Biologisch berkenextract is een werkstof die vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop biologisch berkenextract je huid kan beïnvloeden:

 • Reinigt je huid: Biologisch berkenextract heeft reinigende eigenschappen en kan helpen om de poriën van je huid te reinigen en te verkleinen. Hierdoor kan het bijdragen aan een schonere en gezondere huid.
 • Kalmeert je huid: Biologisch berkenextract heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om je huid te kalmeren en irritaties en roodheid te verminderen. Het kan ook helpen om je huid te beschermen tegen schade door externe factoren, zoals UV-straling en luchtvervuiling.
 • Stimuleert de celvernieuwing: Biologisch berkenextract kan helpen om de celvernieuwing van je huid te stimuleren. Dit kan bijdragen aan een gezonde en stralende huid en kan helpen om tekenen van veroudering te verminderen.
 • Verbetert de hydratatie: Biologisch berkenextract kan helpen om je huid te hydrateren en vocht vast te houden. Dit kan bijdragen aan een zachte en soepele huid.

Kortom, biologisch berkenextract kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het kan helpen om je huid te reinigen, kalmeren, stimuleren en hydrateren, waardoor je huid er gezonder en jonger uit kan zien.

Biotine, ook wel bekend als vitamine B7, is een in water oplosbare vitamine die een aantal voordelen kan bieden voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop biotine je huid kan beïnvloeden:

 • Verbetering van je huidtextuur: Biotine speelt een belangrijke rol bij de productie van keratine, een eiwit dat de basis vormt van je huid, nagels en haar. Door de productie van keratine te stimuleren, kan biotine helpen om je huidtextuur te verbeteren en je huid gezonder en sterker te maken.
 • Bevordering van een gezonde huid: Biotine is betrokken bij de stofwisseling van vetzuren, wat belangrijk is voor een gezonde huid. Het kan helpen om ontstekingen te verminderen en je huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
 • Verlichting van huidaandoeningen: Er zijn aanwijzingen dat biotine kan helpen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, zoals seborrheic dermatitis en eczeem. Het kan helpen om ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van je huid te verbeteren.
 • Vertraging van veroudering: Biotine kan ook helpen om de tekenen van veroudering op je huid te verminderen. Het kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je huid te beschermen tegen schade door de zon en andere omgevingsfactoren.

Kortom, biotine kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van een gezonde, stralende huid. Het kan helpen om je huidtextuur te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de tekenen van veroudering te verminderen.

Bisabolol is een werkstof die vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop bisabolol je huid kan beïnvloeden:

 • Vermindert irritatie: Bisabolol heeft ontstekingsremmende eigenschappen die je huid kunnen helpen kalmeren en roodheid en irritatie kunnen verminderen. Het kan daarom nuttig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals rosacea, eczeem en psoriasis.
 • Verzacht je huid: Bisabolol heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen om je huid te verzachten en te kalmeren. Het kan ook bijdragen aan het herstel van je huidbarrière, waardoor je huid beter bestand is tegen schade van buitenaf.
 • Anti-aging effecten: Bisabolol heeft antioxidanteigenschappen die je huid kunnen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.
 • Helpt bij de opname van andere werkstoffen: Bisabolol kan helpen om andere werkstoffen beter door je huid op te laten nemen, waardoor de effectiviteit van huidverzorgingsproducten kan worden verbeterd.

Kortom, bisabolol kan bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid en uitstraling van je huid door irritatie te verminderen, je huid te verzachten en te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

C

Cacaoboter is een rijke, hydraterende ingrediënt die vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder staan enkele manieren waarop cacaoboter je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Cacaoboter bevat natuurlijke vetzuren die je huid hydrateren en verzachten. Deze eigenschappen maken cacaoboter vooral nuttig voor mensen met een droge huid.
 • Verzacht je huid: Door de rijke textuur van cacaoboter kan het je huid zacht en soepel maken. Dit kan helpen om ruwe plekken te verminderen en je huid een gezonde gloed te geven.
 • Verbetert de elasticiteit: Cacaoboter kan de elasticiteit van je huid verbeteren en helpen bij het verminderen van striae en littekens. Dit komt omdat het je huid helpt om vocht vast te houden en de productie van collageen stimuleert.
 • Bevat antioxidanten: Cacaoboter bevat krachtige antioxidanten zoals polyfenolen en flavonoïden die kunnen helpen om je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering en het bevorderen van een gezonde, stralende huid.

Kortom, cacaoboter kan een geweldige ingrediënt zijn om je huid te hydrateren, te verzachten, de elasticiteit te verbeteren en te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met een droge huid en voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk ingrediënt om je huid te verbeteren.

Ceramiden zijn natuurlijke vetten die van nature in je huid aanwezig zijn en een belangrijke rol spelen bij het behoud van je huidbarrière. Deze werkstof is van groot belang voor een gezonde en gehydrateerde huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop ceramiden je huid kunnen beïnvloeden:

 • Verbetert je huidbarrière: Ceramiden zijn een belangrijk onderdeel van je huidbarrière. Ze helpen om vocht vast te houden en je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en uitdroging. Door ceramiden toe te voegen aan huidverzorgingsproducten, kan je huidbarrière versterkt worden en kan vochtverlies worden verminderd.
 • Vermindert ontstekingen: Ceramiden hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat ze kunnen helpen om roodheid en irritatie te verminderen. Dit is met name nuttig voor mensen met een gevoelige huid of een huidaandoening zoals eczeem.
 • Vermindert tekenen van veroudering: Ceramiden kunnen helpen om je huid er jonger uit te laten zien door de hydratatie te verbeteren en je huid te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen en andere factoren die bijdragen aan veroudering. Door je huidbarrière te versterken en vochtverlies te verminderen, kunnen ceramiden helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je huid een gezonder en jeugdiger uiterlijk te geven.

Kortom, ceramiden zijn een belangrijke werkstof voor een gezonde en gehydrateerde huid. Ze helpen je huidbarrière te versterken, ontstekingen te verminderen en tekenen van veroudering te verminderen. Het toevoegen van ceramiden aan huidverzorgingsproducten kan daarom bijdragen aan een gezondere en jonger uitziende huid.

Cistusroosextract is een natuurlijke werkstof die afkomstig is van de bloemblaadjes van de Cistusroos. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het kan bieden voor je huid. Hieronder vind je enkele manieren waarop Cistusroosextract je huid kan beïnvloeden:

 • Antioxidante werking: Cistusroosextract heeft een krachtige antioxidante werking die je huid kan beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan door blootstelling aan de zon en luchtvervuiling en kunnen leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Door de antioxidante werking kan Cistusroosextract helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.
 • Kalmerende werking: Cistusroosextract heeft ook een kalmerende werking op je huid. Het kan helpen om irritatie en roodheid te verminderen, waardoor je huid er egaler en rustiger uitziet.
 • Hydraterende werking: Cistusroosextract kan ook helpen om je huid te hydrateren. Het kan helpen om vochtverlies te verminderen en je huid soepeler en zachter te maken.
 • Verstevigende werking: Door de aanwezigheid van polyfenolen kan Cistusroosextract ook helpen om je huid te verstevigen. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten die kunnen helpen om de elasticiteit van je huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Kortom, Cistusroosextract kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het kan helpen om je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, irritatie en roodheid te verminderen, je huid te hydrateren en je huid te verstevigen.

Coffea-stamcellen zijn extracten van onrijpe koffiebessen die rijk zijn aan antioxidanten en andere actieve verbindingen. Deze werkstof wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de volgende voordelen:

 • Versterkt je huidbarrière: Coffea-stamcellen hebben het vermogen om je huidbarrière te versterken en te beschermen tegen omgevingsstressoren zoals vervuiling en UV-straling. Door de beschermende barrière van je huid te versterken, kan deze beter vocht vasthouden en blijft je huid gehydrateerd en gezond.
 • Verbetert je huidelasticiteit: Coffea-stamcellen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de elasticiteit van je huid, wat leidt tot een stralendere, jeugdigere uitstraling. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, die belangrijke eiwitten zijn die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.
 • Vermindert ontstekingen: Coffea-stamcellen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in je huid. Dit kan helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking, waardoor je huid er egaler en gezonder uitziet.
 • Beschermt tegen UV-straling: Coffea-stamcellen bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten die helpen om je huid te beschermen tegen schade door UV-straling. Dit kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering en het verminderen van de schade die wordt veroorzaakt door de zon.

Kortom, coffea-stamcellen kunnen een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid door het versterken van je huidbarrière, verbeteren van je huidelasticiteit, verminderen van ontstekingen en beschermen tegen UV-straling.

Collageen-peptiden zijn afgeleid van collageen, het belangrijkste structurele eiwit dat in je huid aanwezig is. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en structuur van je huid. Wanneer collageen-peptiden worden toegepast op je huid, kunnen ze verschillende voordelen bieden:

 • Verhoogt de collageenproductie: Collageen-peptiden kunnen helpen de aanmaak van collageen in je huid te stimuleren. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat leidt tot het verschijnen van fijne lijntjes, rimpels en verlies van stevigheid. Door de collageenproductie te bevorderen, kan collageen-peptide helpen om je huidstructuur te verbeteren en tekenen van veroudering te verminderen.
 • Verbetert je huidelasticiteit: Door de stimulatie van collageenvezels kan collageen-peptide de elasticiteit van je huid verbeteren. Dit kan helpen om je huid strakker en steviger te maken, waardoor het verschijnen van hangende huid en verslapping wordt verminderd.
 • Hydrateert je huid: Collageen-peptiden hebben een vermogen om vocht vast te houden en kunnen helpen bij het verbeteren van de hydratatie van je huid. Door vocht vast te houden, kan collageen-peptide je huid voller en gladder maken, waardoor het verschijnen van droogtelijntjes wordt verminderd.
 • Verzacht je huidtextuur: Het regelmatig gebruik van collageen-peptiden kan helpen om de algehele textuur van je huid te verbeteren. Het kan je huid gladder en zachter maken, waardoor een gezonde en jeugdige uitstraling wordt bevorderd.

Het gebruik van collageen-peptiden in huidverzorgingsproducten kan dus bijdragen aan een verbeterde huidstructuur, elasticiteit, hydratatie en algehele textuur, waardoor je huid er jeugdiger en gezonder uitziet.

Extracten van cherimoya-vruchten zijn rijk aan antioxidanten en voedingsstoffen die verschillende voordelen voor je huid kunnen bieden. Hieronder staan enkele manieren waarop cherimoya-extracten je huid kunnen beïnvloeden:

 • Anti-aging: Cherimoya-extracten bevatten antioxidanten zoals vitamine C en E die je huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen, waardoor het verouderingsproces van je huid wordt vertraagd.
 • Hydratatie: Cherimoya-extracten bevatten ook natuurlijke vochtinbrengende stoffen, zoals suikers en aminozuren, die je huid kunnen hydrateren en zorgen voor een gezonde, stralende teint.
 • Huidverheldering: Cherimoya-extracten bevatten stoffen zoals flavonoïden en niacinamide die je huidteint kunnen verhelderen en pigmentvlekken en verkleuringen kunnen verminderen.
 • Huidbescherming: Cherimoya-extracten bevatten ook stoffen die je huid kunnen beschermen tegen schadelijke UV-straling en milieuschade.

Al met al kunnen cherimoya-extracten helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en uitstraling van je huid door te hydrateren, te beschermen en te verjongen.

De combinatie van druiven-, gember- en wierookextracten wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun verschillende eigenschappen en voordelen voor je huid.

Druivenextract bevat antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen, wat kan leiden tot voortijdige veroudering van je huid. Daarnaast kan druivenextract ook helpen om je huid te hydrateren en de teint te verbeteren.

Gemberextract heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie op je huid. Daarnaast kan gemberextract ook de bloedcirculatie stimuleren, wat kan bijdragen aan een gezonde gloed van je huid.

Wierookextract bevat antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen op je huid. Het kan ook de productie van collageen stimuleren, wat kan bijdragen aan de stevigheid en elasticiteit van je huid.

De combinatie van deze drie extracten kan een synergetisch effect hebben op je huid, waardoor je huid kan worden beschermd tegen vrije radicalen, ontstekingen kunnen worden verminderd, de bloedcirculatie kan worden gestimuleerd en de productie van collageen kan worden bevorderd. Hierdoor kan je huid er gezonder, gladder en stralender uitzien en kan het bijdragen aan het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels.

D

Duindoornolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de bessen en zaden van de duindoornstruik. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop duindoornolie je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Duindoornolie heeft een hoog gehalte aan essentiële vetzuren, zoals omega-3, -6 en -9. Deze vetzuren kunnen helpen om je huid te hydrateren en te voeden, waardoor je huid er gezonder en stralender uitziet.
 • Vermindert ontstekingen: Duindoornolie bevat ook antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, zoals vitamine E en carotenoïden. Deze stoffen kunnen helpen om ontstekingen in je huid te verminderen, waardoor roodheid, irritatie en acne kunnen worden verminderd.
 • Verbetert je huidtextuur: Door het hoge gehalte aan essentiële vetzuren kan duindoornolie ook helpen om je huidtextuur te verbeteren. Het kan helpen om de elasticiteit van je huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
 • Beschermt tegen UV-schade: Duindoornolie bevat ook carotenoïden, zoals beta-caroteen en lycopene, die je huid kunnen beschermen tegen schade door UV-straling. Door deze schade te verminderen, kan duindoornolie helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.

Kortom, duindoornolie kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het kan helpen om je huid te hydrateren, ontstekingen te verminderen, je huidtextuur te verbeteren en je huid te beschermen tegen UV-schade.

Damascus roos extract

Damascus roos extract, afgeleid van de Damascus roos (Rosa damascena), wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de diverse voordelen die het kan bieden voor je huid. Hier zijn enkele van de mogelijke effecten van Damascus roos extract op je huid:

 • Hydratatie: Damascus roos extract staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Het kan helpen om je huid te hydrateren en vocht vast te houden, waardoor je huid er gezond en stralend uitziet.
 • Kalmering: Dit extract heeft vaak kalmerende en verzachtende eigenschappen, waardoor het nuttig kan zijn bij het verminderen van huidirritatie, roodheid en ontstekingen. Het kan gevoelige huidtypes helpen kalmeren.
 • Antioxidantwerking: Damascus roos extract bevat antioxidanten die kunnen helpen om schade door vrije radicalen te bestrijden. Dit kan helpen bij het verminderen van vroegtijdige veroudering en het behouden van een jeugdige uitstraling van je huid.
 • Verbetering van je huidtextuur: De voedende eigenschappen van dit extract kunnen je huidtextuur helpen verbeteren door de teint egaler te maken en de algehele uitstraling te verbeteren.
 • Aromatherapie: Naast de directe huidvoordelen staat Damascus roos extract ook bekend om zijn aangename en kalmerende geur, die kan bijdragen aan een ontspannen gemoedstoestand en een gevoel van welzijn.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte werking van Damascus roos extract afhankelijk kan zijn van de concentratie en formulering in het huidverzorgingsproduct, evenals van de individuele huidgevoeligheid. Als je overweegt producten met Damascus roos extract te gebruiken, is het raadzaam om eerst een patchtest uit te voeren om eventuele allergische reacties te voorkomen, vooral als je een gevoelige huid hebt.

E

Extracten uit Europese zeekraal zijn een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun hydraterende, kalmerende en antioxidante eigenschappen. Hieronder volgen enkele manieren waarop extracten uit Europese zeekraal je huid kunnen beïnvloeden:

 • Hydratatie: Extracten uit Europese zeekraal hebben een hoog gehalte aan mineralen en voedingsstoffen die helpen om vocht in je huid vast te houden en je huid gehydrateerd te houden. Dit maakt ze een uitstekend ingrediënt voor mensen met een droge of gedehydrateerde huid.
 • Antioxidante werking: Europese zeekraal bevat antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen, die ontstaan door blootstelling aan de zon en vervuiling. Door deze schade te verminderen, kunnen extracten uit Europese zeekraal helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.
 • Kalmerende werking: Extracten uit Europese zeekraal hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om roodheid en irritatie op je huid te verminderen. Dit maakt ze een nuttig ingrediënt voor mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid.
 • Versterking van je huidbarrière: De voedingsstoffen in extracten uit Europese zeekraal kunnen helpen om je huidbarrière te versterken, waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden en zichzelf te beschermen tegen schade van buitenaf.

Kortom, extracten uit Europese zeekraal kunnen een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid, vooral door hun hydraterende, antioxidante en kalmerende eigenschappen.

EIWITEXTRACT UIT MORINGA-ZAAD

Eiwitextract uit moringa-zaad is een werkstof die bekend staat om zijn voedende en hydraterende eigenschappen voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop eiwitextract uit moringa-zaad je huid kan beïnvloeden:

 • Beschermt je huid tegen vervuiling: Eiwitextract uit moringa-zaad bevat ontgiftende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van schade aan je huid die veroorzaakt wordt door luchtvervuiling, rook en andere externe factoren. Dit ingrediënt kan dus helpen om je huid te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.
 • Helpt je huid te hydrateren: Eiwitextract uit moringa-zaad is rijk aan voedingsstoffen en bevat vitamines en mineralen die kunnen helpen om je huid te hydrateren en te voeden. Het kan helpen bij het verbeteren van de natuurlijke barrièrefunctie van je huid, wat kan leiden tot een gezondere, stralende huid.
 • Helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels: Door je huid te hydrateren en te voeden, kan eiwitextract uit moringa-zaad helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van je huid, waardoor deze er jonger en gezonder uitziet.
 • Kan helpen bij het verminderen van ontstekingen: Eiwitextract uit moringa-zaad heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen op je huid, zoals acne en roodheid.

Kortom, eiwitextract uit moringa-zaad kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid door het beschermen, hydrateren en voeden van je huid en het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en ontstekingen.

F

Fucogel is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende en kalmerende eigenschappen. Het is afgeleid van een natuurlijk polysaccharide, genaamd fucose, dat wordt gewonnen uit bruine algen.

Hier zijn enkele manieren waarop Fucogel je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Fucogel heeft een hoog hydraterend vermogen en kan je huid helpen om vocht vast te houden. Dit maakt het een ideaal ingrediënt voor mensen met een droge huid, omdat het je huid kan helpen om gehydrateerd te blijven en de barrière-functie van je huid kan versterken.
 • Kalmeert je huid: Fucogel heeft ook kalmerende eigenschappen en kan helpen om roodheid en irritatie op je huid te verminderen. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen die last hebben van huidproblemen zoals eczeem of rosacea.
 • Verbetert de textuur van je huid: Door je huid te hydrateren en te kalmeren, kan Fucogel ook helpen om de textuur van je huid te verbeteren. Het kan bijdragen aan een zachtere, gladdere en gezonder uitziende huid.
 • Beschermt je huid: Fucogel kan ook helpen om je huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren, zoals luchtvervuiling en UV-straling. Dit komt doordat het een beschermende laag op je huid kan vormen en zo kan bijdragen aan het behoud van een gezonde huid.

Kortom, Fucogel is een ingrediënt dat je huid op verschillende manieren kan beïnvloeden, waaronder hydratatie, kalmering, textuurverbetering en bescherming. Het kan een waardevol ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten, vooral voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Extracten van Finse eetbare paddenstoelen worden steeds vaker gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun vele voordelen voor je huid. Hieronder vind je enkele manieren waarop deze werkstof je huid kan beïnvloeden:

 • Verzacht je huid: Extracten van Finse eetbare paddenstoelen hebben hydraterende eigenschappen en kunnen helpen om je huid te verzachten. Dit kan nuttig zijn bij het bestrijden van droogheid, schilfering en irritatie van je huid.
 • Bevordert een egale teint: Sommige extracten van Finse eetbare paddenstoelen, zoals chaga en reishi, bevatten antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die kunnen helpen om een egale teint te bevorderen en je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 • Verstevigt je huid: Extracten van Finse eetbare paddenstoelen kunnen de productie van collageen in je huid stimuleren, waardoor je huid er steviger en elastischer uit kan zien. Dit kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het bevorderen van een jeugdige uitstraling.
 • Vermindert ontstekingen: Sommige paddenstoelenextracten, zoals chaga, hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid, ontsteking en andere tekenen van geïrriteerde of ontstoken huid.

Kortom, extracten van Finse eetbare paddenstoelen kunnen helpen om je huid te hydrateren, de teint te verbeteren, je huid te verstevigen en ontstekingen te verminderen. Het is een interessant en veelbelovend ingrediënt in je huidverzorging dat steeds meer aandacht krijgt vanwege de vele voordelen die het kan bieden.

G

Galactomannaan is een werkstof die veel wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende en beschermende eigenschappen. Het is een polysaccharide die wordt gewonnen uit de zaden van de Johannesbroodboom en heeft een hoog molecuulgewicht, waardoor het op je huid een beschermende laag vormt.

Hieronder volgen enkele manieren waarop galactomannaan je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Galactomannaan heeft de eigenschap om water aan te trekken en vast te houden, waardoor het een effectief hydraterend middel is. Het kan helpen om je huid te hydrateren en te voorkomen dat deze uitdroogt, wat vooral belangrijk is bij een droge of gevoelige huid.
 • Verzacht en kalmeert je huid: Galactomannaan heeft ook verzachtende en kalmerende eigenschappen, waardoor het een effectief ingrediënt is bij het verminderen van roodheid en irritatie op je huid. Het kan helpen om je huid te kalmeren en te verzachten, wat vooral belangrijk is bij een gevoelige of beschadigde huid.
 • Beschermt je huid: Galactomannaan vormt een beschermende laag op je huid, die kan helpen om je huid te beschermen tegen externe factoren zoals luchtvervuiling en UV-straling. Door je huid te beschermen, kan galactomannaan helpen om vroegtijdige veroudering te voorkomen en je huid er gezonder uit te laten zien.
 • Verbetert de textuur van je huid: Door je huid te hydrateren en te beschermen, kan galactomannaan helpen om de algehele textuur van je huid te verbeteren en een gladdere, gezondere uitstraling te bevorderen.

Kortom, galactomannaan kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid, vooral bij een droge, gevoelige of beschadigde huid.

Ginkgo biloba-extract is een kruidenextract dat afkomstig is van de ginkgo biloba-boom en wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop ginkgo biloba-extract je huid kan beïnvloeden:

 • Verbetert de bloedcirculatie: Ginkgo biloba-extract kan de bloedcirculatie verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding te stimuleren. Dit kan helpen om je huid te voorzien van meer zuurstof en voedingsstoffen, wat kan bijdragen aan een gezondere en stralender uitziende huid.
 • Beschermt tegen vrije radicalen: Ginkgo biloba-extract is rijk aan antioxidanten, die helpen om je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen die ontstaan door blootstelling aan de zon en vervuiling. Door deze schade te verminderen, kan ginkgo biloba-extract helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en je huid er gezonder uit te laten zien.
 • Vermindert ontstekingen: Ginkgo biloba-extract kan ontstekingen op je huid verminderen, waardoor het een effectief ingrediënt is bij het behandelen van acne en andere huidaandoeningen die worden veroorzaakt door ontstekingen.
 • Verbetert de hydratatie: Ginkgo biloba-extract kan helpen om de hydratatie van je huid te verbeteren door het vochtgehalte in je huid vast te houden. Hierdoor kan je huid er voller en gladder uitzien.

Kortom, ginkgo biloba-extract kan een positief effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Het kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, je huid te beschermen tegen vrije radicalen, ontstekingen te verminderen en de hydratatie van je huid te verbeteren.

Ginseng-extract is een kruidenextract dat al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Het wordt ook steeds vaker gebruikt als ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop ginseng-extract je huid kan beïnvloeden:

 • Verbetert je huidtextuur: Ginseng-extract bevat veel antioxidanten en fytonutriënten die kunnen helpen om je huidtextuur te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het kan je huid ook helpen om vocht vast te houden en zo de elasticiteit en stevigheid van je huid te verbeteren.
 • Vermindert ontstekingen: Ginseng-extract heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in je huid. Dit kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem.
 • Verheldert je huid: Ginseng-extract kan helpen om je huidtint te egaliseren en donkere vlekken en verkleuringen te verminderen. Het kan ook helpen om de productie van melanine te verminderen, wat bijdraagt aan een stralende en gezonde huid.
 • Stimuleert de celvernieuwing: Ginseng-extract bevat stoffen die de celvernieuwing in je huid kunnen stimuleren, waardoor je huid er j onger en stralender uitziet.

Kortom, ginseng-extract kan een waardevol ingrediënt zijn in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid, waaronder het verbeteren van je huidtextuur, het verminderen van ontstekingen, het verhelderen van je huid en het stimuleren van de celvernieuwing.

Glaucine is een alkaloïde die gewonnen wordt uit de gele dophei (Glaucium flavum), een plant die voornamelijk voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Het wordt vaak gebruikt als ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de volgende eigenschappen:

 • Verstevigt je huid: Glaucine kan helpen om je huid te verstevigen en te liften door het verminderen van de samentrekking van de spieren. Hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan je huid er steviger uitzien.
 • Vermindert de zichtbaarheid van cellulitis: Glaucine kan de zichtbaarheid van cellulitis verminderen door de doorbloeding van je huid te verbeteren en het afvoeren van vetcellen te stimuleren.
 • Verbetert de vochtbalans: Glaucine kan helpen om de vochtbalans van je huid te verbeteren door het verminderen van transepidermaal waterverlies (TEWL). Hierdoor kan je huid beter gehydrateerd blijven en er stralender uitzien.
 • Vermindert ontstekingen: Glaucine kan helpen om ontstekingen in je huid te verminderen en de genezing van wonden te bevorderen.
 • Vermindert roodheid: Glaucine kan helpen om roodheid in je huid te verminderen, zoals bijvoorbeeld bij rosacea.

Het is wel belangrijk op te merken dat de werking van Glaucine nog niet volledig is onderzocht en dat meer onderzoek nodig is om de effecten op je huid volledig te begrijpen.

Glycerine is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor je huid. Hieronder volgen enkele manieren waarop glycerine je huid kan beïnvloeden:

 • Hydrateert je huid: Glycerine is een uitstekende bevochtiger, wat betekent dat het water aan je huid kan onttrekken en het kan vasthouden. Hierdoor kan glycerine helpen om je huid gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen.
 • Verzacht je huid: Glycerine heeft ook een verzachtend effect op je huid. Het kan helpen om je huid te kalmeren en roodheid of irritatie te verminderen.
 • Verbetert de barrièrefunctie van je huid: je huidbarrière is een belangrijke laag die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en bacteriën. Glycerine kan helpen om de barrièrefunctie van je huid te verbeteren, waardoor deze beter beschermd is tegen schade.
 • Helpt bij het behoud van je huidelasticiteit: Glycerine kan helpen om je huid elastischer te maken en kan bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Kortom, glycerine is een effectief ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen die het biedt. Het kan helpen om je huid gezond, gehydrateerd en jonger uitziend te houden.