Beauty tips

Doffe uitstraling? Exfolieer je huid met een peeling

peeling

Hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je huid moet doen om de conditie op peil te houden. Een kort nachtje, een wijntje te veel, overmatig zonnen of stress laten al snel sporen achter op je gezicht. Maar zelfs wanneer je gezond leeft en de juiste producten gebruikt, kun je soms nog wat extra’s gebruiken. Een peeling geeft je huid dan weer een frisse uitstraling.

Goede toevoeging

Wanneer je zelfs na een goede nachtrust in de spiegel kijkt en begroet wordt door een doffe blik, kan dit erg frustrerend zijn. Een peeling is dan een goede toevoeging aan je verzorgingsritueel. Zeker als je last hebt van droogtelijntjes, rimpels, pigmentvlekken of acne, is het goed om je huid regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je door te exfoliëren met een goede peeling.

Natuurlijk chemisch

Een peeling bevat natuurlijke chemische stoffen, waardoor dode huidcellen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hiervoor komen gezonde nieuwe cellen in de plaats. Je poriën worden als het ware ontstopt, waardoor oneffenheden naar de achtergrond verdwijnen. Dit is goed nieuws wanneer je last hebt van een vette huid, omdat het teveel aan talg zo verwijderd wordt. Maar ook bij de droge of rijpere huid is een peeling een uitkomst. Een droge huid houdt namelijk ook dode huidcellen vast, waardoor het er dof uitziet en werkstoffen slechter worden opgenomen. Daarnaast gaat de huid na de peeling weer nieuwe cellen aanmaken, waardoor je lijntjes voorkomt.

Exfoliëren = hydrateren

Exfoliëren met een peeling heeft een hydraterende werking en zorgt er bovendien voor dat de werkstoffen uit verzorgingsproducten makkelijker worden opgenomen. Breng daarom een voedende crème, serum of masker aan na de peeling om het meeste uit je huid te halen. Let er ook op dat de bovenste huidlaag door te exfoliëren wat gevoeliger wordt voor bijvoorbeeld zonlicht. Gebruik daarom een product dat rijk is aan antioxidanten om je huid optimaal te beschermen.

Peelen met mate

Een peeling is een goede ondersteuning van de droge, vette of rijpere huid. Maar doe dit wel met mate. Twee á drie keer per week is over het algemeen ideaal. Heb je een erg gevoelige huid, houd het dan bij een keer per week.

BABOR peeling

Veel schoonheidssalons bieden een peelingbehandeling aan. Maar je kunt jezelf thuis ook een professionele peelingbehandeling geven met de producten van BABOR. Voor elke huidtype en -conditie is een passend product te vinden. Zo is de Cleansing Sugar Oil Peeling geschikt voor elke huidtype, terwijl je met de Refine Cellular Ultimate AHA 10+10 de extra beschadigde en vermoeide huid aanpakt. Ben je toe aan een spabehandeling voor je hele lichaam? Ga dan voor een ontspannende Spa Relaxing Gel-Creme Peeling of energieke Spa Energizing Peeling Gel of Cream.

Benieuwd?

Gun jij je huid ook een grondige verzorging? Bij schoonheidsinstituut.nl kun je terecht voor de producten van BABOR. Deze bestaan uit hoogwaardige natuurlijke en vegan ingrediënten, zoals extracten uit champagnepeer, suiker-olie, elsbes en fruitzuur, die een professioneel resultaat geven. Het resultaat? Een zichtbaar gladde en egale huid, die weer jong en energiek oogt.

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *