BABOR producten, Beauty tips

Je huid reinigen? Het belang van een cleanser!

Huid reinigen

Een gezonde huid zorgt voor een goed gevoel. Het voelt heerlijk fris aan en oogt ook een stuk gezonder. Maar voor een gezonde huid is wel inspanning en discipline nodig. Zo is het belangrijk op dagelijkse basis de huid te verzorgen. Daarbij hoort de onmisbare stap: reinigen. Cleansers zijn het ideale product om je huid goed te reinigen. Maar hoe werkt dat precies?

Schadelijke invloeden

Gedurende dag krijgt je huid aardig wat te verduren. Al tijdens een simpele wandeling door de stad, wordt je huid blootgesteld aan vuil. Zo kan de huid in aanraking komen met smog en uitlaatgassen. Maar ook make-up, zonnebrandcrème en dergelijke blijven op de huid achter. Wanneer je dit soort stofjes laat zitten, kunnen er huidproblemen ontstaan.

Talg en dode huidcellen

Daarnaast kan je huid zelf ook voor oneffenheden zorgen. Dag en nacht is je huid namelijk bezig met een vernieuwingsproces. Huidcellen worden continu vernieuwd, waardoor er een laag dode huidcellen wordt gecreëerd. Op de bovenste huidlaag vormt zich als het ware een schild. Maar wanneer er een teveel aan dode huidcellen is, kunnen je poriën verstopt raken. Hetzelfde geldt voor je talgaanmaak. Talg houdt je huid soepel, maar overmatige talgproductie veroorzaakt puistjes.

Niet met water reinigen

Maar waarom is je gezicht wassen met enkel water niet afdoende? Het is uiteraard makkelijk om snel een nat washandje over je gezicht te laten gaan, maar water lost vetdeeltjes niet goed op. Wanneer er nog een vetlaagje op de huid achterblijft, kunnen de producten die je daarna aanbrengt ook niet goed opgenomen worden. Zonde, natuurlijk! Daarnaast lukt het vaak slecht met water je make-up te verwijderen. Make-up lost eveneens niet goed op in water.

Cleanser

Om je huid een handje te helpen, is er dus een cleanser nodig. Een goede reiniger bevat ingrediënten die vuiltjes en bepaalde stoffen grondig van je gezicht laat verdwijnen. Maar ook bevat het ingrediënten die je huid kunnen kalmeren en irritaties en uitdroging voorkomen. Sommige cleansers bevatten agressieve werkstoffen, zoals alcohol. Als je zelf al last hebt van bepaalde huidirritaties, is het verstandig om naar de ingrediënten te kijken. Bevat een cleanser bijvoorbeeld wel een agressieve stof? Dan kan je deze beter mijden.

Soorten reinigers

Cleansers zijn er in alle soorten en maten te vinden. Babor heeft een speciale twee-fasenreiniging die mild is voor de huid en aangepast kan worden op basis van je huidtype. Hierbij maak je in de eerste stap gebruik van ‘hy-öl’, oftewel hydrofiele olie. Met de olie verwijder je grondig en behoedzaam het vuil van je gezicht. De tweede stap bestaat uit een ‘phytoactive’ kruidenextract, waarvan er verschillende types zijn.

– De hydro-base is verzorgend voor de droge huid.

– De reactivating hydrateert en regenereert de huid.

– De sensitive is speciaal voor de geïrriteerde en gevoelige huid.

– De combination is geschikt voor de gemengde en vette huid en werkt herstellend.

Meer weten?

Wil jij je huidverzorging compleet maken met een effectieve cleanser van Babor? Bij schoonheidsinstituut.nl kun jij terecht voor de producten. Ook als je advies nodig hebt welk product het beste bij jou past, voorzien de specialisten je graag van advies. Niet alleen als het om een cleanser gaat, maar ook als je op zoek bent naar een ander verzorgingsproduct. Misschien zoek je een sterke zonnebrand? Of een crème met een liftend effect? Voor vragen kun je altijd gerust contact opnemen met de specialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *