BABOR producten, Beauty tips

Het belang van een goede moisturizer

moisturizer

Wanneer je je een beetje verdiept hebt in huidverzorging en geïnteresseerd bent in het verkrijgen of behouden van een mooie huid, dan gebruik je waarschijnlijk een moisturizer. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om de huid na het reinigen in te smeren met een crème?

Onderhouden en voeden

Het is welbekend dat een goede reiniging essentieel is voor een goede huidzorg. Door het vuil, oude huidcellen en het opgebouwde vetlaagje van de huid te wassen, kunnen de poriën niet verstopt raken. Bovendien prepareer je op deze manier de huid voor het optimaal kunnen opnemen van werkstoffen uit andere producten. Na het reinigen is het dan ook belangrijk om een crème aan te brengen die de beschermende huidbarrière onderhoudt en voedt.

Reinigen is altijd stap 1 in een goede BABOR huidverzorging. Lees het artikel over een goede reiniging eens.

Beschadigde huidbarrière

Wanneer de huidbarrière beschadigd is, kan de huid namelijk veel vocht verliezen. Een vochtarme huid is daarvan het gevolg. Dat voelt trekkerig aan, vertoont schilfertjes en fijne lijntjes zijn zichtbaarder. Vaak verwarren mensen dit met een droge huid. Er is echter een belangrijk verschil. Bij de droge huid is er sprake van een gebrek aan voldoende huidvetten (ook wel: lipiden). Dat komt doorgaans door natuurlijke aanleg of het milieu waarin we ons bevinden. Een vochtarme huid kan voldoende huidvetten bevatten, maar kan niet voldoende vocht vasthouden waardoor toch klachten ontstaan.

Vochtarme huid is niet hetzelfde als een droge huid.

Minder huidproblemen

Een moisturizing Cream voorkomt met andere woorden mede dat er een vochttekort in de huid ontstaat en herstelt de belangrijke barrièrefunctie van de huid door de vetbalans in de huid te verbeteren. Daardoor vermindert de kans op huidproblemen zoals acne, schilfertjes, roodheid door rosacea of eczeem. Bovendien vertoont een goed verzorgde huid doorgaans minder snel tekenen van huidveroudering. Een goede moisturizer kun je zowel in de avond als in de ochtend gebruiken, na het reinigen. Alleen wanneer de huid erg droog is, kan het verstandig zijn ‘s nachts nog een wat rijkere variant aan te brengen voor een intensieve verzorging.

De ‘rich’ variant van een BABOR Skinovage cream is voller van textuur. Een ‘rich’ cream kan als nachtcreme gebruikt worden en wordt veel geadviseerd tijdens koudere maanden. Elke Skinovage lijn bevat een ‘rich’ creme.

Babor moisturizers

De Babor moisturizing creams zijn speciaal ontwikkeld om de huid te verzorgen en te beschermen. Er zijn verschillende moisturizers waaruit je kunt kiezen, passend bij verschillende huidtypes. De Skinovage moisturizing cream is bijvoorbeeld speciaal gericht op de drogere huid. De ingrediënten als pinksterbloem en sesamolie zijn een zogenaamd ‘lipidencomplex’. Deze lipiden zijn bepaalde vetten die opgenomen worden door de huid en zodoende de huidbarrière in balans brengen. Een van de klassiekers van BABOR die hier zeker genoemd mag worden is de Skinovage Lipid Intense Cream, een cream geschikt voor elke vet- en vochtarme huid.

Speciale verzorging

Ook kun je denken aan een speciale vochtbindende oogcrème, de Skinovage moisturizing eye cream. De huid rondom de ogen is vaak droger, dunner en gevoeliger dan de rest van de gezichtshuid. Daarom is huidveroudering vaak als eerste zichtbaar rondom de ogen. Een speciale verzorging is dan veelal wenselijk. De eye cream is verzachtend voor de droge huid, vochtinbrengend en maakt lijntjes en rimpels daarmee minder zichtbaar.

Zonder vetten of oliën?

Heb je last van Rosacea dan is een creme zonder vetten of oliën jouw beste vriend want juist die veel voorkomende ingrediënten activeren jouw roodheid en bultjes (zichtbare kenmerken van rosacea of rosatia). Doctor BABOR Hydro Cellular lijn heeft dan een moisturizer creme voor je die je zonder problemen kunt gebruiken, de Doctor BABOR Hydro Cellular Hyaluron Cream zorgt heel effectief en zorgvuldig voor de nodige hydratatie. Deze wordt Doctor BABOR Refine Cellular Rebalancing Liquid gebruikt, een goede combinatie voor het herstel van de vochtbalans in de huid.

Benieuwd?

Gebruik je graag een moisturizer en ben je benieuwd of jouw productkeuze nog de juiste is? Of heb je het idee dat je jouw routine kunt uitbreiden met een oogcrème? Laat je dan adviseren door jouw huidspecialist. Voor nieuwe óf je favoriete huidproducten kun je terecht bij schoonheidsinsituut.nl. We zijn de grootste aanbieder van het Duitse cosmeticamerk Babor in Nederland en België.

2 opmerkingen over “Het belang van een goede moisturizer

  1. Bedankt voor je inzichtelijke artikel over het belang van een goede moisturizer. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur behandel ik vaak cliënten met problemen zoals vochtarme en droge huid. Ik ben het eens met je punten over het herstellen van de vetbalans in de huid en wil graag toevoegen dat een combinatie van goede huidverzorgingsproducten en de juiste voeding effectief kan zijn bij het aanpakken van deze problemen.

    Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *