Beauty tips

Een schone huid? Een mooie huid! BABOR reiniging.

huid

Wanneer je je huid op waarde schat, weet je dat je erin moet investeren. Het kost nu eenmaal tijd en energie om de huid goed te verzorgen. Dat begint met ontdekken wat voor huidtype je hebt en hoe het staat met de huidconditie. Maar vervolgens is het zaak te onderzoeken welke producten passen bij het doel dat je wilt bereiken. Zeker wat het reinigen van je huid betreft. De reinigingsproducten van BABOR spelen in op de persoonlijke behoeftes van verschillende huidtypes.

Verschillende huidtypes

Er zijn verschillende huidtypes te onderscheiden. Zo kun je een vette huid hebben. Hierbij oogt de huid glimmend en voelt deze vet aan wanneer je eroverheen wrijft. Je kunt last hebben van mee-eters en puistjes. Een droge huid voelt trekkerig en gevoelig aan en kan snel schilfertjes vertonen. Bij dit huidtype zijn fijne lijntjes bovendien vaak zichtbaarder. Een gecombineerde huid, het woord zegt het al, heeft zowel drogere als vettere delen.

Huidconditie

Ook de huidconditie verschilt van persoon tot persoon, en is afhankelijk van verschillende factoren zoals weer, verzorging en milieu. Zo kun je last hebben van een vochtarme huid die trekkerig aanvoelt en dof oogt. Ook kan er sprake zijn van een gevoelige huid, deze wordt snel rood en reageert doorgaans sterk op producten. Bij te agressieve ingrediënten kunnen irritaties ontstaan. Om het beste uit jouw huidtype en huidconditie te halen, is goede verzorging essentieel. Het gaat daarbij om het verzorgen van of herstellen van de huidbarriëre. Lees over de huidbarriëre en het verschil tussen droog en vochtarm in het artikel ‘Het belang van een goede moisturizer’.

Reinigen is altijd stap 1 in een goede BABOR huidverzorging. Werkstoffen kunnen effectiever invloed uitoefenen in de huid.

Basisstappen verzorging

Jouw huid vereist een bepaalde verzorgingsroutine waarop je de keuze voor je producten kunt afstemmen. Over het algemeen is het nuttig om in ieder geval de volgende stappen te integreren in jouw routine: reinigen, periodiek exfoliëren (met scrub of peeling), hydrateren en beschermen. Wanneer je het lastig vindt te bepalen welke producten het effectiefst zijn bij jouw huidtype en -conditie, laat je adviseren door onze productspecialisten.

De meest verkochte BABOR Cream is de BABOR Skinovage Moisturizing Cream. Voor veel BABOR fans is deze créme de eerste keuze!

In twee fases gereinigd

Investeren in goede reiniging is erg belangrijk voor een zuivere en frisse huid, ook als je geen of nauwelijks make-up draagt. Door transpiratie, talg en uitstoot komt er een hoop vuil op de huid terecht. Alleen water is niet voldoende om dat van de huid af te wassen. Om de huid grondig te reinigen, biedt BABOR een twee-fasen reiniging aan. De fasen bestaan uit het gebruik van een olie (Hy-Öl) die make-up, stof en vuil van overdag verwijdert en een ‘phytoactive’ fase. Deze laatste stap zorgt ervoor dat de huid een dieptereiniging krijgt en tot in diep in de poriën schoon wordt.

Vier varianten

De 2-fasen reiniging van BABOR Cleansing bestaat eerst uit het aanbrengen van de BABOR Hy-Öl en als tweede stap het aanbrengen van de voor jouw huid geschikte BABOR Cleansing Phytoactive.

De phytoactive is er in 4 verschillende varianten, gericht op de verschillende huidtypes:

  • Base: voor een normale tot droge en vochtarme huid
  • Combination: bij een huid die ook vette zones heeft
  • Reactivating: bij een vermoeide huid die regeneratie nodig heeft
  • Sensitive: bij een huid die gevoeliger reageert

Benieuwd?

Bij schoonheidsinsituut.nl kun je terecht voor jouw favoriete huidproducten. We zijn de grootste aanbieder van het Duitse cosmeticamerk Babor in Nederland en België. Zodoende hebben we alle mogelijkheden om jouw wensen tegemoet te komen.

 

4 opmerkingen over “Een schone huid? Een mooie huid! BABOR reiniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *